Vrouwelijk talent op de arbeidsmarkt over het hoofd zien: een gemiste kans

De huidige arbeidsmarkt is krap en het vinden van de juiste professionals is voor veel bedrijven een uitdaging. Daarnaast neemt de gemiddelde professional in de huidige arbeidsmarkt niet zomaar genoegen met het eerste het beste aanbod. Mensen zijn kritisch en dat mag ook. In sommige branches heb je de banen zelfs voor het uitkiezen. Toch zijn er ook genoeg werkzoekenden die openstaan voor een nieuwe baan, maar over het hoofd worden gezien. Dit gebeurt voornamelijk bij vrouwen. Hoe kan dat? En waarom is dit zo’n gemiste kans?

Vrouwen op de arbeidsmarkt

Vandaag de dag zijn er meer vrouwen op de arbeidsmarkt dan ooit. Sterker nog, het aantal hoogopgeleide vrouwen is groter dan het aantal hoogopgeleide mannen. Toch zien bedrijven vrouwen op de arbeidsmarkt nog vaak over het hoofd. De vraag waardoor dit precies komt is lastig te beantwoorden. Wat we wel weten is dat mannen vaker benaderd worden voor een nieuwe baan. Zo onderzocht het FD onlangs hoe vaak mensen gemiddeld benaderd worden door een recruiter. Zo bleek dat 43% van de mannelijke respondenten meer dan één keer per kwartaal wordt benaderd door een recruiter. Voor vrouwen was dat slechts 31%.

Oog voor talent

Een mogelijk reden hiervoor is dat vrouwen op de arbeidsmarkt over het algemeen iets bescheidener zijn dan mannen. Mannen laten zichzelf doorgaans meer zien, waardoor ze sneller worden opgemerkt door een recruiter. Toch zegt de manier van profileren vaak niets over de geschiktheid voor de job. En precies daar ligt de kans voor de recruiter: je ogen open houden voor talent dat niet direct zichtbaar is.

Vrouwen in de industrie en logistiek

Vooral in branches als industrie en logistiek is dit een uitdaging. Is dit een gevalletje stereotypering? Wellicht. We weten allemaal dat er van oudsher niet veel vrouwen in deze branches werken. Maar tijden veranderen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel hoogopgeleide vrouwen, óók binnen deze vakgebieden. Maar het is dan wel essentieel dat recruiters dit realiseren, daarnaar handelen en hun ogen ervoor open houden.

KNPNT houdt haar ogen open voor vrouwen op de arbeidsmarkt

Bij KNPNT houden we onze ogen open voor vrouwelijk potentieel op de arbeidsmarkt. We zijn ons ervan bewust dat niet elke professional zich actief profileert op de arbeidsmarkt. Daarom gaan wij zelf actief naar ze op zoek en kijken we verder dan onze neus lang is. Of het nu gaat om een supply chain specialist, een kwaliteitsmanager of een procestechnoloog: wij helpen jou met het vinden van de juiste professional. We hebben een breed netwerk van specialisten op het gebied van food & agro, supply chain en industrie. Meer weten? Neem gerust eens contact met ons op. We zijn bereikbaar op 0481-350000 of mail naar info@knoop-punt.nl. We helpen je graag!