Jupiler wijzigt naam in Belgium

JUPILLE-SUR-MEUSE – Biermerk Jupiler gaat de komende maanden door het leven als Belgium. De reden hiervoor is het naderende WK voetbal in Rusland, waar België hoge ogen hoopt te gooien.

 Marketingmanager Arnaud Hanset van AB InBev zegt in de Belgische krant De Standaard dat het merk ‘de eigen identiteit aan de kant schuift voor een hoger doel’. ‘We gaan vijf maanden de naam Jupiler vervangen. We willen een volksbeweging opstarten. Al onze verpakkkingen, van blikjes tot supportergadgets, krijgen de naam Belgium.’ Volgens hem blijft het recept van het bier wel ongewijzigd.

Naamswijziging Jupiler gaat in maart in

De naamswijziging gaat in maart in, en zal tot en met juli duren. De geruchten over een naamswijziging ontstonden gisteren al. Toen werden bij de brouwerij in Jupille, vlakbij Luik, alle verwijzingen naar de merknaam verwijderd. Jean-Jacques Velkeniers, hoofd van AB InBev West-Europa, zegt geschrokken te zijn van de reacties die daarop volgden. ‘Niet alleen in de pers, maar ook van cafébazen, winkeliers en de consumenten. Onze klantendienst is volop vragen aan het behandelen’.

Niet de eerste stunt rondom voetbaltoernooi

Het is niet gek dat AB InBev met het meest gedronken pils van België een stunt uithaalt rond het WK voetbal. Volgens De Standaard zijn EK’s en WK’s traditioneel topevenementen voor de brouwer. Rondom het EK 2016 in Frankrijk werden voor Jupiler al exclusieve Rode Duivels-blikjes uitgebracht. Het ging toen om 18 blikjes onder het motto ‘All in red’, elk met een afbeelding van een speler van de Rode Duivels.

Jupiler sponsort ook voetbalcompetities

Jupiler is in België ook naamgever van de nationale voetbalcompetitie. In Nederland is het biermerk naamgever van de eerste divisie, het tweede niveau. Aan die samenwerking komt na dit seizoen een eind.

(bron: http://www.distrifood.nl/fabrikanten/nieuws/2018/2/jupiler-wijzigt-naam-in-belgium-101115424)