Een bureau dat heel industrie specifiek
met ons mee kan denken.   Directeur Private Label Food bedrijf

Bier zonder hop om water te sparen

Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden een gist die hop kan vervangen bij het brouwen van bier, schrijft the Guardian. In een artikel dat verscheen in Nature Communications laten wetenschappers weten dat ze door middel van DNA-editing softwarehet genoom van biergist wisten te manipuleren. Hun techniek versterkt de productie van smaken die normaal gecreëerd wordt door het toevoegen van hop tijdens het brouwproces.

Hop is een een plant die relatief veel water nodig heeft om te groeien. Daar komt nog eens bij dat veel energie nodig is voor het verwerken, transporteren en opslaan van hop. Het genetisch gemodificeerde bier lijkt geen waarneembare afwijkende smaak te hebben, sterker nog: “De jury vond bieren die met onze stam waren geproduceerd hoppiger dan het traditioneel gebrouwde bier”, meldt de NRC. Kortom: net zo lekker en een mogelijk wat duurzamere oplossing om bier ‘hoppig’ te maken.

Bron: Foodlog