Aanbod geïntegreerde e-business consultancy en organisatie-begeleiding

Business case E-drivers

Dit jaar zijn de online verkopen in Nederland weer met 8% gestegen naar een besteding van ruim 3 miljard Euro. Meer en meer bedrijven schakelen over naar een geïntegreerde e-business omgeving naast de bestaande verkoopkanalen. De overgrote meerderheid van bedrijven in Nederland moet nog een e-business strategie ontwikkelen de verder rijkt dan een internetpagina waar je producten kan bestellen.

De tijden zijn lang voorbij, dat er vanaf een zolderkamer en met een lege garagebox een succesvol e-commerce bedrijf gestart kon worden. E-commerce is nagenoeg volwassen geworden en succesvolle e-spelers zijn zeer professionele organisaties, die jarenlange opgedane kennis en ervaring vertaald hebben in een totaal concept. Dit totaal concept combineert de juiste IT-tools met uitgekiende logistieke service.
Toch staan daar tegenover veel ondernemingen, waarbij e-commerce nog in de kinderschoenen staat, of erger nog waarbij de slag van traditionele verkoop naar e-verkoop is mislukt. Iedereen kent de voorbeelden van eens succesvolle ondernemingen, die nu niet meer bestaan.

Een belangrijke reden hiervoor is, dat de impact van e-commerce op de waardeketen en de bijbehorende logistieke stroom niet of onvoldoende overzien wordt. Het idee dat e-commerce niet veel meer is dan een mooie webshop, die goed onder de aandacht van de consument gebracht wordt, leeft nog teveel bij ondernemingen die met e-commerce willen starten.

Internet en daarmee e-commerce heeft de consument twee belangrijke inzichten gegeven: prijs-kwaliteit verhouding en beschikbaarheid. Door vanachter de computer prijzen te kunnen vergelijken in verhouding tot de geboden kwaliteit zijn markten transparant geworden. Door te zien of een product op voorraad is en hoe snel de aanbieder het kan afleveren wordt (mede) bepaald wie er mag leveren. Deze inzichten zijn vandaag de dag bij de consument verworden tot minimale verwachtingen: altijd de laagste prijs betalen en binnen 24 uur in huis hebben.

De impact die deze twee verwachtingen op de waardeketen hebben, zijn verstrekkend. De prijzen en daarmee de marges staan onder druk en elke schakel in de keten moet zeer daadwerkelijke en herkenbare toegevoegde waarde leveren om te kunnen overleven.

Nu de consument in principe direct bij de bron, bij de producent kan kopen moeten alle tussenliggende schakels hun toegevoegde waarde niet alleen bewijzen, maar ook nog betaald zien te krijgen, vanuit een krimpende marge door de gehele waardeketen heen!
Daar zit een groot spanningsveld. Er moeten namelijk kosten gemaakt worden om als e-commerce speler actief te worden en up-to-date te blijven. Websites, apps, search engine optimalisatie, scrollers, etc. zijn daarbij in het oog springende investeringen en kosten. Maar er is meer en eigenlijk veel meer.

Een geïntegreerde e-business strategie betekent dus meestal een vrij grote impact op de organisatie en processen binnen de onderneming, maar ook met andere spelers in de waardeketen zoals; producenten, distributie en logistiek en tussenhandel.

Dat betekent ook andere expertise en andere functies binnen de organisatie die daar effectief mee kunnen werken. Met name op het gebied van kennis en ervaring met e-marketing, de distributie en de verbindende IT zullen opnieuw moeten worden bekeken.

KNPNT is een geïntegreerd kennis en Werving & Selectie bureau. Wij werken met ervaren e-business-, Finance- en Fulfillment experts die de kennis kunnen overdragen om een succesvolle e-business te kunnen ontwikkelen, onze “e-business drivers”. Onze senior e-consultants hebben de nodige kilometers gemaakt op de virtuele snelweg om uw bedrijf op alle nodige aspecten te kunnen begeleiden om de slag te maken naar een 360 graden strategie voor zowel uw e-business als de fulfillment en de aanpassingen aan uw eigen organisatie en uw partners in de waardeketen voor zowel inkoop, logistiek als ook finance.

Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Een goede strategie moet worden omgezet in tactische tools en een aangepaste organisatie. Onze e-consultants begeleiden u op het gehele traject, van de strategievorming, naar de implementatie van e-commerce, de aanpassingen naar uw fulfillment organisatie en de effecten op uw budgetten en prognoses.

KNPNT helpt u ook met het opzetten van u nieuwe organisatie, van het maken van de aangepaste organisatiestructuur als ook de bijpassende functieomschrijvingen en het vinden van de juiste operationele professionals die uw nieuwe organisatie voor de langere termijn tot een succes zullen maken.

Maak kennis met KNPNT en onze e-business drivers, die speciaal worden geselecteerd op ervaring binnen uw branche, voor een kennismakingsgesprek en een eerste “e-mpact report”.